Katero opremo sem vzela s sabo na Tajsko

Če ste vsaj malo meni podobni, poguglate vsako malenkost preden se odpravite kam za dlje časa. No, vsaj jaz sem. Od tega, kaj pričakovati na Tajskem, kakšen promet imajo, hrano, vodo, trgovine, znamenitosti, prevozna sredstva, opremo … vse!

Poguglala sem tudi, kakšno fotografsko opremo naj vzamem s sabo in ali so objektivi/fotoaparati cenejši na Tajskem. Ugotovila sem, da se ne splača kupovati opreme na Tajskem, če si iz Evrope in da sem spakirala absolutno preveč vsega za vse kar sva počeli.

S sabo sem vzela svoj simpatičen brezzrcalni fotoaparat (poleg torbe, kablov, polnilca za baterije in čitalca kartic):

Poskušala sem čim manj komplicirati in zmanjšati prtljago. Večinoma sem slikala s telefonom, fotoaparat sem uporabila le za fashion/pozirane fotke in daljše izlete. Nisem želela vzeti fotoaparata s sabo na tržnice ali na žure, kjer je za moje okuse preveč ljudi. Verjetno bi bilo vse ok, tudi če bi ga vzela, saj sem se vedno počutila varno, ampak notranji paranojik je hotel biti “ziher”.

Poleg tega, sem večino časa na tržnicah imela polne roke različne hrane in sem komaj utegnila narediti nekaj slik s telefonom. Ne morem si predstavljati, da bi dejansko naredila kakšno lepo sliko s tresočimi in mastnimi rokami polnimi hrane.

Na Tajsko sva šli za malo manj kot dva tedna in v tem času nisem napolnila niti eno izmed svojih spominskih kartic, sem pa zato zabasala telefon. Je bilo pa super, da sva vzeli s sabo prenosni računalnik, saj sem tako lahko obdelala veliko fotografij že sproti in si prihranila ogromno dela doma.

Če razmišljate ali vzeti s sabo prenosnik, vam priporočam, da ga vzamete. Tako boste lahko fotografije (ali videe) obdelali dokler so še “sveže” in vas doma ne bodo pričakalo na tisoče neobdelanih fotografij ali na stotine ur posnetkov.

Torej ne si zakomplicirati življenja s tovorjenjem viška opreme po svetu (razen če se ne gre za profi fotkanje, v tem primeru si privoščite). S seboj vzamite le fotoaparat in najljubši objektiv (ali dva), nekaj SD kartic in nekaj rezervnih baterij. Ne pozabite na torbo in boste čisto ok.

Do naslednjič,
Helena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja