Obisk Bangkoka, Tajska

Zadnji del najinega obiska Tajske je bil Bangkok. Slišali sva, da je to res dober kraj za žure in odlično izhodiščno mesto za okoliške zanimivosti.

Če si želiš prebrati ostale zapise o Tajskem, klikni sem za Obisk Phuketa in sem za Obisk Tajske – nekaj o hrani.

Pristanek v Bankoku je bil čisti kulturni šok po Phuketu. Iz urejenega kaosa v nekakšen red. Iz nametanih električnih kablov do urejenih. Ok, sliši se hecno, ampak dejansko je bil ogromen šok, ko kar naenkrat ni bilo več “kaosa” motorjev na cesti in je bila 12-pasovnica polna izključno avtomobilov, ob robu ceste pa so bili urejeni kabli za elektriko, cestninske postaje in nasploh red. Morda je h kulturnemu šoku pripomogla tudi utrujenost in zavedanje, da se najino potovanje počasi res zaključuje. Tako sva v hotel prispeli uničeni, povoženi in nostalgični. Za piko na i, pa je bilo osebje na recepciji hotela katastrofalno in soba razočaranje. Ampak kaj pa naj, tudi take se dogajajo na potovanjih.

Načrt za Bangkok je bil zelo optimističen. Želeli sva na neko napol neznano plavajočo tržnico, ampak kaj, ko je bila odprta samo ob vikendih (in bilo je sredi tedna). Tudi za tisto ta največjo sva bili prepozni (da bi se izognili največji gužvi in zastojem na cesti). Tako, da sva se sprijazili z obiskom enega templja in preostanek svojega potovanja izkoristili za sončenje, plavanje, slikanje, (res poceni) masažo stopal, manikuro, nakupovanje v nekem ultra fensi šoping centru, poskušanju lokalne kulinarike in iskanju moje kave “kot doma“.

Poleg obiska templja sva uspeli obiskati najbolj znano ulico za nakupovanje v bližini hotela in se pustili prepričati taksistu, da obiščeva priporočeno zlatarno/trgovino za spominke (ali po domače povedano: turistično past). No, v zlatarni/trgovini za spominke nisva ničesar kupili, sva pa bili bogatejši za to izkušnjo.

Wat Benchamabophit (The Marble Temple)

Wat Benchamabophit ali Marmonati tempelj je čudovit, tako kot vsi njihovi templji. Ta je odet v marmor, rdeče, oranžno in zlato. V svoji notranjosti skriva še eno veliko dvorišče in številne kipe Bude iz različnih držav in iz različnih zgodovinskih obdobij.

Če boš kdaj obiskal/-a Bangkok, se ustavi v vsaj enem templju, saj je to svojevrstna izkušnja. Še bolj, če ravno ujameš mašo.

Kaj sploh obiskati v Bangkoku? Odvisno. Če rad/-a žuraš, se bo našlo nekaj zate; če obožuješ kulturo, preveri templje in tržnice ali pa preveri ta seznam Top 10 aktivnosti v Bangkoku (angleško). Tu lahko najdeš top 10 restavracij, nočno življenje, hotele, aktivnosti, odštekane izkušnje … skratka za vsakega nekaj.

Do naslednjič,
Helena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja