Obisk Benetk

Že kar nekaj časa je minilo odkar sem bila nazadnje v Benetkah. Mislim, da bo nekaj več kot 10 let. Takrat smo obiskali nekaj malega centra in predvsem otoke oziroma skrajne dele Benetk. Obiskali smo tudi otok Murano, ki se mi je, iskreno, zdel izguba časa, saj so nam pokazali izdelavo enega steklenega predmeta (mogoče konjička) in nas usmerili v trgovino z njihovimi izdelki. Skratka, brezzveze.

No, pred kratkim se nam je na poti iz drugega izleta, porodila odlična ideja o obisku Benetk. In ni minilo dolgo, ko smo srkali aperol spritz sredi Benetk. Tokrat je bil izlet uspešnica (verjetno zaradi dobre družbe in obilo okrepčevalnih postankov).

Na tem mestu res priporočam vožnjo z vlakom do Benetk, ker ne rabiš iskati parkirnega mesta, plačevati norih parkirnin, cestnin in predvsem si časovno enako hitro v mestu, kot če bi šel z avtom.

Dejstvo pa je, da se v Benetkah ogromno nahodiš. Ogromno. Tisti dan smo naredili več kot 12 km, pa smo se si res privoščili kar nekaj postojank.

Sicer je bil dan meglen in mrzel, ampak zato pa so bile Benetke občutno bolj prazne, kot sicer in na trenutke si celo sam hodil po uličicah in trgih (kar je običajno praktično “mission impossible” v Benetkah).

Skratka izlet v Benetke je bil uspešen in ga priporočam vsem. Svojevrstno doživetje je izgubljanje med kanali, gužvanje na Piazzi San Marco, ogled cerkva in stolpov ter srkanje aperola/kavice/čaja/soka sredi enega najlepših mest na svetu.

Do naslednjič,
Helena

En komentar Dodaj komentar

  1. Fantastic website. Lots of helpful information here.
    I am sending it to several pals ans additionally
    sharing in delicious. And of course, thank you
    on your effort!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja