Žensko prijateljstvo

Žensko prijateljstvo je čisto posebne vrste odnosa. Lahko je lahkotno in polno lepih trenutkov ali globoko in polno drame. Običajno je nekaj vmes in nič nenavadnega ni, če se skozi čas tudi spreminja. Če modro izbiraš prijateljice in filtriraš toksične odnose, ti ostanejo empatične, ljubeče in zaupanja vredne prijateljice.

Pravijo, da so moški iz Marsa in da smo ženske iz Venere. To pomeni, da naj bi si bili različni kot Luna in Sonce: drugače razmišljamo, drugače se obnašamo, imamo drugačne potrebe, želje in prioritete ter predvsem, ravnamo se po intuiciji in emocijah in ne vedno po logiki.

Žensko prijateljstvo je emocionalna podporna mreža za vsako žensko (ali moškega, če je pripravljen se čustveno odpreti) kjer imaš ramo za jokanje, lahko dobiš nasvet, poslušaš prijateljičine tegobe ali si dvigneš samozavest. Namreč dobra prijateljica te dvigne in ne potlači!

Tako prijateljstvo je varen prostor, kjer si razumljena in sprejeta. Je prostor, kjer lahko dobiš/daješ nasvete o zvezah in razhodih, si deliš skrivnosti ter svojo najljubšo lepotno rutino. V takem prijateljstvu si poveš, če se ti je zataknila solata med zobmi ali če se ti je razmazala šminka po bradi.

Ko se dobimo, se lahko pogovarjamo o svojih seksualnih življenjih, zvezah, družinski drami in nasploh o stvareh, ki nas mučijo (ampak jih ne bi povedale živi duši). Medtem, ko se moški dobijo se le redko pogovarjajo o takih stvareh.

Lahko obožujemo in ljubimo svoje fante/partnerje/može/ljubimce ter delimo z njimi čisto vse, vendar je žensko prijateljstvo nekaj popolnoma drugega. Ni ga čez pogovor z nekom, ki te razume na primarni ravni in je dal skozi podobne stvari v življenju.

Ženska prijateljstva so v življenju ženske izjemno pomembna, saj nam pomagajo biti bolj samozavestne s sabo in v svojih odločitvah, biti malo zmešane in čustveno nestabilne v prostoru brez obsojanja in predvsem nam pomagajo biti bolj v stiku s sabo.

Zato hvala drage moje ženske, da ste tu zame!

Do naslednjič,
Helena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja